YOGA

De yogalessen van Simone zijn gebaseerd op Hatha Yoga, de meest authentieke yogavorm. Ze bevatten speciale oefeningen gericht op de energetische balans. De yoga is bedoeld om uit je hoofd in je lichaam te komen. Door dynamisch te bewegen en diep te ontspannen versterk en ontspan je fysieke lichaam. en je geest wordt kalmer en meer bewust. Simone gebruikt naast de hatha yoga oefeningen een groot variatie van andere yoga stijlen in haar lessen: yogaflow, meridiaanoefeningen, do-in, acu-pressure, kashmir yoga, aplomb yoga, okido yoga.

Elke les begint met het losmaken van het lichaam om vervolgens een aantal yogahoudingen te oefenen. Tijdens die houdingen focussen we op lichamelijk gewaarwording en de ademhaling. Daarnaast zijn er momenten waarop concentratie en meditatie aan bod komen. De les eindigt met een ontspanningsoefening.

Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen kan ook!
Simone geeft regelmatig tips hoe je ook thuis yoga kan beoefenen en hoe je yoga in je dagelijkse leven kan toepassen. Hatha Yoga is geen prestatie of verplichting maar vooral een fijn moment voor jezelf.

 

Lichaam en geest

Yoga is goed voor lichaam en geest. Het verschil in houding en blik tussen het begin en einde van een les is als dag en nacht. Je zal merken dat je na een les een ontspannen houding en open blik zal hebben. De verklaring voor die verandering is dat yoga-oefeningen spierspanningen en –blokkades opheffen, waardoor energie vrijkomt die in je hele lichaam rondstroomt. Je voelt je daardoor een stuk energieker!
Juist omdat je een diepere verbondenheid met jezelf voelt zul je niet zo snel afgeleid raken door tegenstellingen en oordelen in je omgeving. Naast dat je blik zich verruimt zullen ook andere zintuigen meer oppikken. Yoga is dus goed voor lichaam en geest.

Lesrooster

Dag locatie/tijd Thema
Maandag Zeelandsingel 40

18.45-20.00

Yoga
Maandag Zeelandsingel 40

20.15 -21.30

Yoga
Dinsdag Zeelandsingel 40

09.00-10.15

Mind Your Body 55+
Dinsdag GZC Het Duifje

18.45-20.00

Yoga
Dinsdag GZC Het Duifje

20.15-21.30

Yoga
Woensdag Zeelandsingel 40

10.30-11.45

Mind Your Body 55+
Woensdag Zeelandsingel 40

18.45-20.00

Yoga
Woensdag Zeelandsingel 40

20.15-21.30

Yoga
Donderdag Zeelandsingel 40

18.45-20.00

Yoga en Meditatie

PRAKTISCHE INFO

De yogalessen

Elke yogales duurt 75 minuten. Er wordt lesgegeven met oog voor ieders niveau en ervaring. Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen is ook mogelijk!

Je kunt kiezen uit twee locaties:

1. Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH in Arnhem Zuid. De studio is zeer goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto. De ingang met glazen schuifdeuren voor de Adhara-Yoga Studio is helemaal links aan de voorkant van het gebouw Zeelandsingel 40 (eerst rij je rechts de grote parkeerplaats op).  Eenmaal binnen links af slaan en volg de route Adhara-Yoga bordjes naar de tweede verdieping.

2. Gezondheidscentrum Het Duifje, Oude Huissenseweg 4, 6834 GS in Arnhem. Het Gezondheidscentrum is zeer goed bereikbaar met fiets en auto. Je kunt op het terrein zelf parkeren.

Kosten

De prijs per les bedraagt €10,50. Inschrijving is slechts mogelijk voor een geheel seizoen. Het najaarsseizoen is 16 lessen (€168).
Betaling dient te geschieden voor aanvang van de tweede les op de volgende rekening: NL68TRIO0786725559 ter name van Simone Holstege, Arnhem onder vermelding van “eigen naam + lesdag en uur”. Het is in overleg mogelijk om in termijnen te betalen. Restitutie van lesgelden is niet mogelijk.

Kun je een keer niet, laat het tevoren even weten via mail, sms, whatsapp of een belletje. Gemiste lessen kun je in overleg inhalen in hetzelfde seizoen en kan in principe op alle lesmomenten. Ook kun je niet gebruikte lessen cadeau doen aan een kennis of vriend.
Daarnaast is het ook mogelijk om ter compensatie van een gemiste les deel te nemen aan Kenko Taiso op dinsdagavond, Zeelandsingel 40 om 20.30.
Indien Simone zelf niet kan zorgt ze voor vervanging. Lukt dit onverhoopt niet, dan krijg je daarover bericht. Gelukkig komt dit niet vaak voor omdat yoga ook haar erg gezond houdt!

Nieuwe deelnemers kunnen deelnemen aan een proefles en daarna instromen voor de rest van het seizoen.

Inschrijven voor een proefles of voor een heel seizoen kan via deze link.

Vergeet vooral niet te genieten van yoga!

Lesdagen en vakanties

De laatste les voor de zomervakantie is op 8 juli 2019. Het najaarsseizoen start 26 augustus t/m 19 december 2019.

Er is geen les:

    • in de herfst vakantie 12 okt 2019 t/m 20 okt 2019

Contact Simone

Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl, 06 – 2058 6018

 

Mind your Body: Yoga en meer voor 55 plussers op dinsdagochtend 9u – 10u15 en woensdagochtend 10u30 – 11u45

Makkelijk bewegen, aangepaste oefeningen en ontspanning in een verkwikkend uurtje voor jezelf met een kopje thee na afloop. Op Zeelandsingel 40 in Arnhem Zuid. Parkeren is gratis.

Bewegen is van levensbelang, ouder worden geeft verdieping. Om zo lang mogelijk fit te blijven, is het wijs om gezond te bewegen en je geest te ontspannen. Mind your Body maakt je fitter en energieker. Je houdt je lichaam soepel en onderhoudt je innerlijke kracht en mentale kracht. Het behouden van een goeie gezondheid vergroot je geluk.

In de Mind your Body lessen doen we zijn makkelijke Hatha Yoga en Japanse Kenko Taiso oefeningen. Ook qi-gong, ontspanning en mindfulness komen aanbod. In alle lessen is er oog voor wat je kan en geven wij advies en variaties voor de oefeningen.

De lessen worden gegeven door Jos van Biesen (shiatsu therapeut en masseur) en Simone Holstege (yogadocent) samen.

De prijs per les bedraagt €10,50. Inschrijving is slechts mogelijk voor een geheel seizoen. Het najaarsseizoen heeft 16 lessen (€168). Voor een gratis proefles kan je hier klikken. Kom gewoon een keer proberen!

Coming soon… Workshop Reis door de chakras

Zaterdag 26 oktober 9u30 – 16u00

  • Ben je nieuwsgierig naar de werking van de verschillende chakra’s ( energie- en bewustzijnscentra) op lichaam en geest?
  • Wil je weten hoe je zelf invloed kan uitoefenen op de chakra’s? Hoe in balans te komen en blijven?
  • Of gewoon een dagje lekker bewegen en ontspannen, onthaasten en opladen?
  • Ga meer op reis naar jezelf!
  • Ervaar hoe het is te aarden, plezier en kracht te voelen, je hart te openen en dat wat in leeft naar buiten te brengen, contact te maken met je intuïtie en je verbinden met je spirituele zelf.
  • Ervaring met yoga is niet nodig.
  • Meer informatie of aanmelden… Kom in contact!          Simone@adhara-yoga.nl 0620586018