HATHA YOGA

De yogalessen van Simone zijn gebaseerd op Hatha Yoga, de meest authentieke yogavorm. Ze bevatten speciale oefeningen gericht op de energetische balans. De yoga is bedoeld om uit je hoofd in je lichaam te komen. Door dynamisch te bewegen en diep te ontspannen versterk en ontspan je fysieke lichaam. en je geest wordt kalmer en meer bewust. Simone gebruikt naast de hatha yoga oefeningen een groot variatie van andere yoga stijlen in haar lessen: yogaflow, meridiaanoefeningen, do-in, acu-pressure, kashmir yoga, aplomb yoga, okido yoga.

Elke les begint met het losmaken van het lichaam om vervolgens een aantal yogahoudingen te oefenen. Tijdens die houdingen focussen we op lichamelijk gewaarwording en de ademhaling. Daarnaast zijn er momenten waarop concentratie en meditatie aan bod komen. De les eindigt met een ontspanningsoefening.

Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen kan ook!
Simone geeft regelmatig tips hoe je ook thuis yoga kan beoefenen en hoe je yoga in je dagelijkse leven kan toepassen. Hatha Yoga is geen prestatie of verplichting maar vooral een fijn moment voor jezelf.

Lichaam en geest

Yoga is goed voor lichaam en geest. Het verschil in houding en blik tussen het begin en einde van een les is als dag en nacht. Je zal merken dat je na een les een ontspannen houding en open blik zal hebben. De verklaring voor die verandering is dat yoga-oefeningen spierspanningen en –blokkades opheffen, waardoor energie vrijkomt die in je hele lichaam rondstroomt. Je voelt je daardoor een stuk energieker!
Juist omdat je een diepere verbondenheid met jezelf voelt zul je niet zo snel afgeleid raken door tegenstellingen en oordelen in je omgeving. Naast dat je blik zich verruimt zullen ook andere zintuigen meer oppikken. Yoga is dus goed voor lichaam en geest.

Lesrooster

Dag locatie/tijd Thema
Maandag Zeelandsingel 40

18.45-20.00

Yoga
Maandag Zeelandsingel 40

20.15 -21.30

Yoga
Dinsdag Zeelandsingel 40

09.00-10.15

Mind Your Body 55+
Dinsdag GZC Het Duifje

18.45-20.00

Yoga
Dinsdag GZC Het Duifje

20.15-21.30

Yoga
Woensdag Zeelandsingel 40

10.30-11.45

Mind Your Body 55+
Woensdag Zeelandsingel 40

18.45-20.00

Yoga
Woensdag Zeelandsingel 40

20.15-21.30

Yoga
Donderdag Zeelandsingel 40

18.45-20.00

Yoga en Meditatie

Mind your Body: Yoga en meer voor 55 plussers op dinsdagochtend 9u – 10u15 en woensdagochtend 10u30 – 11u45

Makkelijk bewegen, aangepaste oefeningen en ontspanning in een verkwikkend uurtje voor jezelf met een kopje thee na afloop. Op Zeelandsingel 40. Parkeren is gratis.
Bewegen is van levensbelang, ouder worden geeft verdieping. Om zo lang mogelijk fit te blijven, is het wijs om gezond te bewegen en je geest te ontspannen. Mind your Body maakt je fitter en energieker. Je houdt je lichaam soepel en onderhoudt je innerlijke kracht en mentale kracht. Het behouden van een goeie gezondheid vergroot je geluk.

Mind your Body geeft makkelijke Hatha Yoga en Kenko Taiso (Japanse oefeningen). Ook ontspanning en mindfulness komen aanbod en je krijgt advies over goed slapen, volwaardige voeding, en vitaliteit.

Voor een gratis proefles kan je hier klikken.

Yogaworkshop ‘Reis door de chakra’s!’ 1 juni 2019 9u30 tot 16u
Een reis vol yoga, meditatie, dans, plezier, bewustwording en ontspanning.

Ben je nieuwsgierig naar de werking van de verschillende chakra’s (energie- en bewustzijnscentra) op lichaam en geest? Wil je weten hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op de chakra’s? Hoe in balans te komen en blijven? Of gewoon een dagje lekker ontspannen, onthaasten en opladen? Ga mee op reis door jezelf!
Ervaar hoe het is om te aarden, plezier en kracht te voelen, je hart te openen en stem te gebruiken, contact te maken met je intuïtie en je te verbinden met het spirituele.

Datum: Zaterdag 1 juni 2019
Tijd: 9u30 – 16u
Locatie: Adhara Yoga Studio Zeelandsingel 40 Kosten: € 85,00 (inclusief thee, tussendoortjes, biologische sappen)

Hoe ziet de dag eruit?
Inloop vanaf 9.15 uur. Korte uitleg zeven chakra’s. In de ochtend onderzoeken we de onderste chakra’s. In de middag gaan we verder met de hogere chakra’s. Om 16.00 uur sluiten we de dag af.

Wat heb je nodig?

(Hand)doek voor op de yogamat. Gemakkelijke kleding.
(kleedkamer aanwezig)

Voor wie?

Iedereen die openstaat voor yoga, bewegen en bewustwording.
Door wie?
Simone Holstege; yogadocente & coach-counsellor.

Stuur een email aan Simone voor meer info en een inschrijvingsformulier. Simone@adhara-yoga.nl

kaars met buddha

Yoga Together: vrijdagavond 12 april 2019 20u15-22u

Yoga Together is partneryoga met z’n tweeën in een groep. Wanneer je samen een yogahouding oefent, vermindert de stress en de spanning bij jezelf en de ander door samen aanwezig te zijn, te bewegen en te ademen. Het is een leuke en luchtige les met humor en ontspanning. Origineel idee voor een date!
We nemen makkelijke yoga houdingen aan waarbij je elkaar ondersteunt of elkaar op verschillende manieren versterkt. Je helpt elkaar grenzen op te zoeken en te verleggen. Yoga Together is geen acrobatiek, de nadruk ligt op ontspanning en het aanvoelen van elkaar.

18 sept 20u15 Yoga TogetherYoga ervaring is niet vereist, maar dus wel een partner of goeie vriend(in) om yoga en massagetechnieken mee te oefenen. Ontdek samen jezelf! Thee bij aanvang en een gezond drankje als afsluiting.

Wanneer: vrijdagavond 1 maart 2019 20u15 tot 22u
Kosten: € 15 per persoon per avond (contant bij aanvang).
Waar: Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH Arnhem
Door: Simone Holstege en Jos van Biesen
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met Simone!  Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl  06 – 2058 6018

PRAKTISCHE INFO

De yogalessen

Elke yogales duurt 75 minuten. Er wordt lesgegeven met oog voor ieders niveau en ervaring. Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen is ook mogelijk!

Je kunt kiezen uit twee locaties:

1. Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH in Arnhem Zuid. De studio is zeer goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto. De ingang met glazen schuifdeuren voor de Adhara-Yoga Studio is helemaal links aan de voorkant van het gebouw Zeelandsingel 40 (eerst rij je rechts de grote parkeerplaats op).  Eenmaal binnen links af slaan en volg de route Adhara-Yoga bordjes naar de tweede verdieping.

2. Gezondheidscentrum Het Duifje, Oude Huissenseweg 4, 6834 GS in Arnhem. Het Gezondheidscentrum is zeer goed bereikbaar met fiets en auto. Je kunt op het terrein zelf parkeren.

Kosten

De prijs per les bedraagt €10. Inschrijving is slechts mogelijk voor een geheel seizoen. Het najaarsseizoen is 16 lessen (€160) en het voorjaarsseizoen 23 lessen (€230).
Betaling dient te geschieden voor aanvang van de tweede les op de volgende rekening: NL68TRIO0786725559 ter name van Simone Holstege, Arnhem onder vermelding van “eigen naam + lesdag en uur”. Het is in overleg mogelijk om in termijnen te betalen. Restitutie van lesgelden is niet mogelijk.

Kun je een keer niet, laat het tevoren even weten via mail, sms, whatsapp of een belletje. Gemiste lessen kun je in overleg inhalen in hetzelfde seizoen en kan in principe op alle lesmomenten. Ook kun je niet gebruikte lessen cadeau doen aan een kennis of vriend.
Daarnaast is het ook mogelijk om ter compensatie van een gemiste les deel te nemen aan Kenko Taiso op dinsdagavond, Zeelandsingel 40 om 20.30.
Indien Simone zelf niet kan zorgt ze voor vervanging. Lukt dit onverhoopt niet, dan krijg je daarover bericht. Gelukkig komt dit niet vaak voor omdat yoga ook haar erg gezond houdt!

Nieuwe deelnemers kunnen deelnemen aan een proefles en daarna instromen voor de rest van het seizoen.

Inschrijven voor een proefles of voor een heel seizoen kan via deze link.

Vergeet vooral niet te genieten van yoga!

Lesdagen en vakanties

Het voorjaarsseizoen 2019 start op 7 januari en de laatste les op 1 juli 2019.

Er is geen les:

  • in de kerst vakantie 24 december t/m 6 januari 2019
  • in de voorjaarsvakantie 3 t/m 10 maart 2019
  • op tweede paasdag 22 april 2019
  • in de mei vakantie 22 april t/m 5 mei 2019

Contact Simone

Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl, 06 – 2058 6018