HATHA YOGA

De yogalessen van Simone zijn gebaseerd op Hatha Yoga, de meest authentieke yogavorm. Ze bevatten speciale oefeningen gericht op de energetische balans.
Elke les begint met het losmaken van het lichaam om vervolgens een aantal yogahoudingen te oefenen. Tijdens die houdingen focussen we in eerste instantie op de ademhaling. Daarna zijn er momenten waarop concentratie en meditatie aan bod komen. De les eindigt met een ontspanningsoefening.
Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen kan ook!
Simone geeft regelmatig tips hoe je ook thuis yoga kan beoefenen en hoe je yoga in je dagelijkse leven kan toepassen. Hatha Yoga is geen prestatie of verplichting maar vooral een fijn moment voor jezelf.

Lichaam en geest

Yoga is goed voor lichaam en geest. Het verschil in houding en blik tussen het begin en einde van een les is als dag en nacht. Je zal merken dat je na een les een ontspannen houding en open blik zal hebben. De verklaring voor die verandering is dat yoga-oefeningen spierspanningen en –blokkades opheffen, waardoor energie vrijkomt die in je hele lichaam rondstroomt. Je voelt je daardoor een stuk energieker!
Juist omdat je een diepere verbondenheid met jezelf voelt zul je niet zo snel afgeleid raken door tegenstellingen en oordelen in je omgeving. Naast dat je blik zich verruimt zullen ook andere zintuigen meer oppikken. Yoga is dus goed voor lichaam en geest.

Mind your Body: yoga voor 55 plussers op woensdagochtend 10u30 – 11u45

Makkelijk bewegen, aangepaste oefeningen en ontspanning in een verkwikkend uurtje voor jezelf met een kopje thee na afloop. Op Zeelandsingel 40. Parkeren is gratis.
Bewegen is van levensbelang, ouder worden geeft verdieping. Om zo lang mogelijk fit te blijven, is het wijs om gezond te bewegen en je geest te ontspannen. Mind your Body maakt je fitter en energieker. Je houdt je lichaam soepel en onderhoudt je innerlijke kracht en mentale kracht. Het behouden van een goeie gezondheid vergroot je geluk.

Mind your Body geeft makkelijke Hatha Yoga en Kenko Taiso (Japanse oefeningen). Ook ontspanning en mindfulness komen aanbod en je krijgt advies over goed slapen, volwaardige voeding, en vitaliteit.

Yoga Workshop: Reis door de chakras zaterdag 9 juni 2018 10-16u

Een reis vol yoga, meditatie, dans, plezier, bewustwording en ontspanning
 
Ben je nieuwsgierig naar de werking van de verschillende chakra’s (energie- en bewustzijnscentra) op lichaam en geest? Wil je weten hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op de chakra’s? Hoe in balans te komen en blijven? Of wil je gewoon een dag ontspannen, onthaasten en opladen op een unieke plek in de natuur? Ga mee op reis door jezelf!
Ervaar hoe het is om te aarden, plezier en kracht te voelen, je hart te openen en stem te gebruiken, contact te maken met je intuïtie en je te verbinden. Afhankelijk van het weer zijn we meer binnen in de tipi, of buiten in de natuur actief.
—————————————————————–
Zaterdag 9 juni 2018
10.00 uur – 16.30 uur
Locatie: Adhara-Yoga Studio, Kronenburgsingel 515 6831 GM Arnhem
Kosten: 95,- (Inclusief thee, biologische sappen, soep)

Hoe ziet de dag eruit? Je ervaart hoe je door specifieke yogahoudingen, ademoefeningen, dans, ontspanning
en meditatie actief invloed kunt uitoefenen op je chakra’s.

Voor wie? Iedereen die openstaat voor yoga, bewegen en bewustwording. De yoga is makkelijk.

Door wie? Simone Holstege: yogadocente en coach

Interesse? Mail Simone voor een aanmeldingsformulier (simone@adhara-yoga.nl) of bel haar op voor meer informatie 0620586018

Yoga Together

Yoga Together is partneryoga met z’n tweeën in een groep. Wanneer je samen een yogahouding oefent, vermindert de stress en de spanning bij jezelf en de ander door samen aanwezig te zijn, te bewegen en te ademen. Het is een leuke en luchtige les met humor en ontspanning. Origineel idee voor een date!
We nemen makkelijke yoga houdingen aan waarbij je elkaar ondersteunt of elkaar op verschillende manieren versterkt. Je helpt elkaar grenzen op te zoeken en te verleggen. Yoga Together is geen acrobatiek, de nadruk ligt op ontspanning en het aanvoelen van elkaar.

18 sept 20u15 Yoga TogetherYoga ervaring is niet vereist, maar dus wel een partner of goeie vriend(in) om yoga en massagetechnieken mee te oefenen. Ontdek samen jezelf! Thee bij aanvang en een gezond drankje als afsluiting.

Wanneer: vrijdagavond 1x in de maand 20u15 tot 22u
Kosten: € 15 per persoon per avond (contant bij aanvang).
Waar: Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH Arnhem
Door: Simone Holstege en Jos van Biesen
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met Simone!  Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl  06 – 2058 6018

Lesrooster

 

Dag locatie Thema Tijd
Maandag Zeelandsingel 40 Yoga 18.45-20.00
Maandag Zeelandsingel 40 Yoga 20.15-21.30
Dinsdag GZC Het Duifje Yoga 18.45-20.00
Dinsdag GZC Het Duifje Yoga 20.15-21.30
Woensdag Zeelandsingel 40 Mind Your Body 50+ 10.30-11.45
Woensdag Zeelandsingel 40 Yoga 18.45-20.00
Woensdag Zeelandsingel 40 Yoga 20.15-21.30
Donderdag Zeelandsingel 40 Yoga en Meditatie 18.45-20.00

PRAKTISCHE INFO

De yogalessen

Elke yogales duurt 75 minuten. Er wordt lesgegeven met oog voor ieders niveau en ervaring. Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen is ook mogelijk!
Je kunt kiezen uit twee locaties:
1. Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH in Arnhem Zuid. Vanaf 27 augustus 2018. De studio is zeer goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto. Je kunt makkelijk parkeren op het terrein zelf én in het winkelcentrum aan de singelkant. Let op! tot eind juli 2018 zijn de lessen nog op Kronenburgsingel 515

2. Gezondheidscentrum Het Duifje, Oude Huissenseweg 4, 6834 GS in Arnhem. Het Gezondheidscentrum is zeer goed bereikbaar met fiets en auto. Je kunt op het terrein zelf parkeren.

Kosten

De prijs per les bedraagt €10. Inschrijving is slechts mogelijk voor een geheel seizoen. Het najaarsseizoen is 16 lessen (€160) en het voorjaarsseizoen 22 lessen (€220).
Betaling dient te geschieden voor aanvang van de tweede les op de volgende rekening: NL68TRIO0786725559 ter name van Simone Holstege, Arnhem onder vermelding van “eigen naam + lesdag en uur”. Het is in overleg mogelijk om in termijnen te betalen.
Restitutie van lesgelden is niet mogelijk.
Kun je een keer niet, laat het tevoren even weten via mail, sms, whatsapp of een belletje. Gemiste lessen kun je in overleg inhalen in hetzelfde seizoen en kan in principe op alle lesmomenten. Ook kun je niet gebruikte lessen cadeau doen aan een kennis of vriend.
Daarnaast is het ook mogelijk om ter compensatie van een gemiste les deel te nemen aan Kenko Taiso op dinsdagavond, Zeelandsingel 40 om 20.30.
Indien Simone zelf niet kan zorgt ze voor vervanging. Lukt dit onverhoopt niet, dan krijg je daarover bericht. Gelukkig komt dit niet vaak voor omdat yoga ook haar erg gezond houdt!

Nieuwe deelnemers kunnen deelnemen aan een proefles en daarna instromen voor de rest van het seizoen.
Vergeet vooral niet te genieten van yoga!

Lesdagen en vakanties

De laatste lesdag in het voorjaarsseizoen is op maandag 2 juli 2018. Zomerlessen zijn op woensdag 4, 11 en 18 juli om 20u15 op Kronenburgsingel 515 ( dit zijn losse lessen @ contant €10 – aanmelden verplicht!)

Het najaarsseizoen 2018 start op 27 augustus op de nieuwe locatie Zeelandsingel 40 (behalve op de dinsdagavond is er les in het GZC Het Duifje).

Contact Simone

Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl, 06 – 2058 6018