HATHA YOGA

De yogalessen van Simone zijn gebaseerd op Hatha Yoga, de meest authentieke yogavorm. Ze bevatten speciale oefeningen gericht op de energetische balans.
Elke les begint met het losmaken van het lichaam om vervolgens een aantal yogahoudingen te oefenen. Tijdens die houdingen focussen we in eerste instantie op de ademhaling. Daarna zijn er momenten waarop concentratie en meditatie aan bod komen. De les eindigt met een ontspanningsoefening.
Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen kan ook!
Simone geeft regelmatig tips hoe je ook thuis yoga kan beoefenen en hoe je yoga in je dagelijkse leven kan toepassen. Hatha Yoga is geen prestatie of verplichting maar vooral een fijn moment voor jezelf.

Lichaam en geest

Yoga is goed voor lichaam en geest. Het verschil in houding en blik tussen het begin en einde van een les is als dag en nacht. Je zal merken dat je na een les een ontspannen houding en open blik zal hebben. De verklaring voor die verandering is dat yoga-oefeningen spierspanningen en –blokkades opheffen, waardoor energie vrijkomt die in je hele lichaam rondstroomt. Je voelt je daardoor een stuk energieker!
Juist omdat je een diepere verbondenheid met jezelf voelt zul je niet zo snel afgeleid raken door tegenstellingen en oordelen in je omgeving. Naast dat je blik zich verruimt zullen ook andere zintuigen meer oppikken. Yoga is dus goed voor lichaam en geest.

Mind your Body: Yoga en meer voor 55 plussers op woensdagochtend 10u30 – 11u45

Makkelijk bewegen, aangepaste oefeningen en ontspanning in een verkwikkend uurtje voor jezelf met een kopje thee na afloop. Op Zeelandsingel 40. Parkeren is gratis.
Bewegen is van levensbelang, ouder worden geeft verdieping. Om zo lang mogelijk fit te blijven, is het wijs om gezond te bewegen en je geest te ontspannen. Mind your Body maakt je fitter en energieker. Je houdt je lichaam soepel en onderhoudt je innerlijke kracht en mentale kracht. Het behouden van een goeie gezondheid vergroot je geluk.

Mind your Body geeft makkelijke Hatha Yoga en Kenko Taiso (Japanse oefeningen). Ook ontspanning en mindfulness komen aanbod en je krijgt advies over goed slapen, volwaardige voeding, en vitaliteit.

Flow@Work: Yoga etc tijdens en na je werk maandag 17-17u45 dinsdag 12u30-13u15

Even rekken en strekken, bewegen en ontspannen tussen de werkzaamheden door of aan het einde van de dag. Flow@Work is een mix van lessen in Yoga, Kenko Taiso, Qi Gong en geeft focus en energie, ontspant en laadt op tijdens of na je werk.

Elke maandag aan het einde van de werkdag en elke dinsdag tussen de middag is er een les van 45 minuten in één van de body/mind disciplines: Yoga, Kenko Taiso en Qigong. Je kan aan alle lessen deelnemen. Ervaring is niet nodig.

Omkleden niet nodig, alleen schoenen uit, riemen los en lets go!

Tijden: maandag 17.00 tot 17.45u dinsdag  12.30 tot 13.15 uur

Kosten: €7,50 per les Wees welkom voor één gratis proefles. Daarna kan je een strippenkaart voor 6 lessen aanschaffen.

Plaats: Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40

Meer info: app, bel of mail ons.  Jos 06 26440733 Jikke 06 10392371 Simone 06 20586018

Flow@Work is een initiatief van drie ondernemers op de Zeelandsingel.

  • Jos van Biesen is shiatsutherapeut en geeft Kenko Taiso les, josvanbiesen.nl
  • Simone Holstege is yoga docent en coach. Haar yoga studio bevindt zich op Zeelandsingel 40, Adhara-yoga.nl
  • Jikke Verhulst is gestalt- en relatietherapeut en geeft qigong les, degestaltpraktijk.nl

Wees welkom @ Flow@Work  We zien je graag!

Groetjes Jos Jikke en Simone

 

Best of both worlds… Muziek en Yoga driedaagse

Ontspannend, inspirerend, verrassend, verbindend.

Zeegse (Drenthe);  voorjaar 2019 data volgt nog

een samenwerking van KLANKLICHAAM, ADHARA_YOGA en KOKOSCHKA

Muziek en yoga; een prachtige combinatie die elkaar aanvult en versterkt. In de muziek ga je naar buiten en werk je met creativiteit, fantasie, energie, expressie. De yoga brengt je weer naar binnen en voedt je geestelijk en lichamelijk. Zo gaan de dagen in een prachtig ritme waarin je ontdekt, tot rust komt, oplaadt en veel plezier hebt!
Met een open oog en oor ga je je op je eigen niveau en ervaring aan de slag; juist de verschillen tussen deelnemers maken dit proces zo bijzonder en vruchtbaar!

Voor meer info en opgave: BEST of BOTH WORLDS

Yoga Together

Yoga Together is partneryoga met z’n tweeën in een groep. Wanneer je samen een yogahouding oefent, vermindert de stress en de spanning bij jezelf en de ander door samen aanwezig te zijn, te bewegen en te ademen. Het is een leuke en luchtige les met humor en ontspanning. Origineel idee voor een date!
We nemen makkelijke yoga houdingen aan waarbij je elkaar ondersteunt of elkaar op verschillende manieren versterkt. Je helpt elkaar grenzen op te zoeken en te verleggen. Yoga Together is geen acrobatiek, de nadruk ligt op ontspanning en het aanvoelen van elkaar.

18 sept 20u15 Yoga TogetherYoga ervaring is niet vereist, maar dus wel een partner of goeie vriend(in) om yoga en massagetechnieken mee te oefenen. Ontdek samen jezelf! Thee bij aanvang en een gezond drankje als afsluiting.

Wanneer: vrijdagavond  19 januari 2019 20u15 tot 22u
Kosten: € 15 per persoon per avond (contant bij aanvang).
Waar: Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH Arnhem
Door: Simone Holstege en Jos van Biesen
Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met Simone!  Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl  06 – 2058 6018

Lesrooster

 

Dag locatie Thema Tijd
Maandag Zeelandsingel 40 Yoga 18.45-20.00
Maandag Zeelandsingel 40 Yoga 20.15-21.30
Dinsdag GZC Het Duifje Yoga 18.45-20.00
Dinsdag GZC Het Duifje Yoga 20.15-21.30
Woensdag Zeelandsingel 40 Mind Your Body 50+ 10.30-11.45
Woensdag Zeelandsingel 40 Yoga 18.45-20.00
Woensdag Zeelandsingel 40 Yoga 20.15-21.30
Donderdag Zeelandsingel 40 Yoga en Meditatie 18.45-20.00

PRAKTISCHE INFO

De yogalessen

Elke yogales duurt 75 minuten. Er wordt lesgegeven met oog voor ieders niveau en ervaring. Trek comfortabele kleding aan en neem een handdoek of kleed mee om op de yogamat te leggen. Er zijn matjes aanwezig, maar je eigen yogamat meenemen is ook mogelijk!
Je kunt kiezen uit twee locaties:
1. Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845BH in Arnhem Zuid. De studio is zeer goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto. De ingang met glazen schuifdeuren voor de Adhara-Yoga Studio is helemaal links aan de voorkant van het gebouw Zeelandsingel 40 (eerst rij je rechts de grote parkeerplaats op).  Eenmaal binnen links af slaan en volg de route Adhara-Yoga bordjes naar de tweede verdieping.

2. Gezondheidscentrum Het Duifje, Oude Huissenseweg 4, 6834 GS in Arnhem. Het Gezondheidscentrum is zeer goed bereikbaar met fiets en auto. Je kunt op het terrein zelf parkeren.

Kosten

De prijs per les bedraagt €10. Inschrijving is slechts mogelijk voor een geheel seizoen. Het najaarsseizoen is 16 lessen (€160) en het voorjaarsseizoen 23 lessen (€230).
Betaling dient te geschieden voor aanvang van de tweede les op de volgende rekening: NL68TRIO0786725559 ter name van Simone Holstege, Arnhem onder vermelding van “eigen naam + lesdag en uur”. Het is in overleg mogelijk om in termijnen te betalen. Restitutie van lesgelden is niet mogelijk.

Kun je een keer niet, laat het tevoren even weten via mail, sms, whatsapp of een belletje. Gemiste lessen kun je in overleg inhalen in hetzelfde seizoen en kan in principe op alle lesmomenten. Ook kun je niet gebruikte lessen cadeau doen aan een kennis of vriend.
Daarnaast is het ook mogelijk om ter compensatie van een gemiste les deel te nemen aan Kenko Taiso op dinsdagavond, Zeelandsingel 40 om 20.30.
Indien Simone zelf niet kan zorgt ze voor vervanging. Lukt dit onverhoopt niet, dan krijg je daarover bericht. Gelukkig komt dit niet vaak voor omdat yoga ook haar erg gezond houdt!

Nieuwe deelnemers kunnen deelnemen aan een proefles en daarna instromen voor de rest van het seizoen.

Vergeet vooral niet te genieten van yoga!

Lesdagen en vakanties

Het najaarsseizoen 2018 start op 27 augustus en de laatste les is op 20 december 2018. Het voorjaarsseizoen 2019 start op 7 januari en de laatste les op 8 juli 2019.

Er is geen les:

  • in de kerst vakantie 24 december t/m 6 januari 2019
  • in de voorjaarsvakantie 3 t/m 10 maart 2019
  • op tweede paasdag 22 april 2019
  • in de mei vakantie 29 april t/m 12 mei 2019

Contact Simone

Mail, sms, whatsapp of een belletje: simone@adhara-yoga.nl, 06 – 2058 6018