Steeds meer beseffen we dat niet alleen ons lichaam fit en gezond moet zijn, maar dat ook onze geest aandacht vereist. Wanneer jij regelmatig mediteert, geef je je geest de aandacht die nodig is. Het is een investering in jezelf. Iedereen heeft er baat bij en iedereen kan het. Je zult merken dat je stabieler, bedachtzamer en opmerkzamer wordt. Anderen zullen een vriendelijkere houding bij jezelf ervaren. Simone biedt je verschillende mogelijkheden om te (leren) mediteren.

MEDITATIE EN BEWEGING – MINI CURSUS NAJAAR 2019
“zo kom jij uit je hoofd in het leven!”

In deze minicursus leer je de basisprincipes van meditatie en het belang van bewegen om de toestand van je geest te veranderen. Meditatie is niet alleen stil zitten, het is ook de vastzittende energie ontspannen, ontladen en laten bewegen met open aandacht. Zo komen je lichaam en geest tot rust uit zichzelf in een natuurlijke balans. En zo kom jij uit je hoofd in je lijf in het leven!

De opzet van deze cursus is makkelijk: de micro yoga oefeningen en bewegingen zijn speciaal gericht op het met gemak kunnen zitten mediteren. De bewegingen zijn makkelijk en ervaringsgericht. We wisselen de oefeningen af met zitten in aandacht.  Je kan steeds beter loslaten en dieper ontspannen. Ik geef algemene uitleg over meditatie en praktische uitleg bij de oefeningen en meditaties en maak podcasts voor gebruik thuis. Je krijgt ook handige artikelen mee met achtergrond informatie. Naast de basis meditatie en mindfulness technieken beoefenen we ook compassie meditaties.

De cursus is voor iedereen die wil beginnen met meditatie of een opfriscursus nodig heeft. Ook mensen die gespannen zijn of lang stil moeilijk vinden kunnen hieraan mee doen.

  • Wanneer: Vier vrijdagochtend 9u30 tot 12u op 21 september, 5 oktober, 19 oktober, en 5 november 2019.
  • Waar: Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845 BH in Arnhem
  • Kosten: €240 inc btw, 10% korting als je meedoet met de yogalessen in het najaar 2019.
  • Inschrijven en vragen: Om je in te schrijven of vragen te stellen stuur mij een mailtje via simone@adhara-yoga.nl.  Je krijgt dan van mij een inschrijfformulier plus de extra informatie. Bellen, sms, whatappen kan ook 0620586018.
YOGA en MEDITATIE – WEKELIJKS LES

Voor mensen die willen leren mediteren en vooraf makkelijk yoga doen is er een speciale yoga en meditatie les op donderdagavond 18u45 in de Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40 6845BH in Arnhem. Inschrijven voor een gratis proefles kan hier.

Een verschil met de reguliere lessen is de focus op makkelijke yoga-houdingen. Simone doet daarbij ook meer varianten van een houding voor, zodat je je eigen niveau en tempo kunt kiezen. Hierdoor is deze les bijzonder geschikt voor mensen die herstellen van een blessure of ziekte.
Een tweede verschil is de aandacht voor meditatie, waarmee we ongeveer een halve les bezig zijn. Simone geeft uitleg over de technieken van meditatie zodat je dit ook thuis kan oefenen.

 

 

COACHING EN MEDITATIE – INDIVIDUEEL

Voor mensen die weinig tijd hebben en toch thuis willen mediteren biedt Simone een persoonlijke training. In een coachings-sessie beoefenen we samen meditatietechnieken op jouw niveau, ook als je geen ervaring hebt met yoga of meditatie.

Samen kijken we naar jouw behoefte en zien we waar de knelpunten zitten om tot rust te komen in je geest. Deze individuele sessies bieden ook steun en rust tijdens een moeilijke periode in je leven. De sessies zijn ook geschikt als je, onder persoonlijke begeleiding, wilt leren wat meditatie nou eigenlijk is. 

Je krijgt informatie en verschillende podcasts van oefeningen voor thuis. Op die manier kun je een paar weken oefenen op jouw eigen tempo. Daarna spreken wij af voor enkele vervolgsessies om de meditatie op gang te houden en in te passen in je dagelijks leven. Het brengt verandering in je leven waardoor je meer kalmte en inzicht zult ervaren, zowel professioneel als privé.

Wanneer: op afspraak (ruim 1 uur )
Waar: Adhara Yoga Studio, Zeelandsingel 40, 6845 BH in Arnhem
Kosten: €70,- (incl. btw)
Vragen en afspreken: Om af te spreken of om vragen stellen kun je mij gerust bellen of whatsappen op 06 20 58 60 18 of stuur mij een mailtje te via Simone@adhara-yoga.nl .